Volg ons:

Het kwaliteitszegel van Gouda Holland kaas!

Zie je dit keurmerk, dan is het Gouda Holland kaas gegarandeerd gemaakt van 100% Nederlandse melk, volgens authentiek recept, dat samen met de passie en het vakmanschap van onze kaasmakers die lekkere échte Gouda Holland kaas oplevert. Op houten planken gerijpt en regelmatig gekeerd krijgt Gouda Holland haar unieke kwaliteit. Trotser op onze Gouda Holland kaas met een keurmerk kunnen we niet zijn!

Hoe werkt zo’n EU kwaliteitszegel?

Om de originele Goudse kaas te beschermen heeft de Europese Unie de écht-Nederlandse Goudse kaas een BGA-erkenning verleend met de aanduiding Gouda Holland. BGA staat voor ‘Beschermde Geografische Aanduiding’. Alleen díe producten of levensmiddelen die hun reputatie te danken hebben aan hun geografische oorsprong en daar geproduceerd worden, komen in aanmerking voor een bescherming. Champagne is daarvan het bekendste voorbeeld. Champagne mag alleen champagne heten als het in die streek is geproduceerd. Wist je dat onze Hollandse Geitenkaas ook een BGA-erkenning heeft? Hollandse Geitenkaas is een unieke kaas die in Nederland is ‘uitgevonden’.

Het Gouda Holland-kwaliteitszegel garandeert dat de Goudse kaas gemaakt is van melk van Nederlandse koeien, volgens origineel en eeuwenoud Nederlands recept en in Nederland gerijpt.

Copyright © Zuivelstichting. Alle rechten voorbehouden
De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Uitvoerend Agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voeding (Chafea) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.