Volg ons:

Wat maakt Gouda Holland kaas zo uniek?

100% Nederlandse melk

Denk je aan Nederland, dan denk je aan échte Nederlandse Goudse kaas. Want Gouda Holland wordt  gemaakt van echte Nederlandse melk van Hollandse koeien die veelal op groene weiden grazen. En alleen die melk past binnen het eeuwenoude recept van Gouda Holland.

100% Nederlandse rijping

De kazen worden minstens vier weken in Nederland op houten planken gerijpt. Niet alleen de melk, maar het hele rijpingsproces is dus van eigen bodem. De duur van de rijping bepaalt de karakterstieke smaak van Gouda Holland kaas.

100% Nederlands recept

Een Gouda Holland-kaas is een volvette (48+), natuurgerijpte kaas met een milde tot pikante smaak. Hoe langer de kaas rijpt, hoe pittiger het karakter. De volle smaak van Gouda Holland-kaas wordt bepaald door de melk, eeuwenoude ervaring en natuurlijk het recept. Kaasmeesters waarborgen continu de kwaliteit, zodat alleen díe kaas die voldoet aan alle eisen behorende bij de BGA-erkenning, Gouda Holland mag heten.

100% Nederlands vakmanschap

Gouda Holland-kaas is het resultaat van onze typisch Nederlandse kaascultuur. Een cultuur die teruggaat tot de Middeleeuwen en zich ontwikkelde om in de 17de eeuw volledig tot bloei te komen.

Gouda Holland-kaas wordt al eeuwen op basis van dezelfde principes gemaakt en het ambacht van kaasmaken werd al generaties van vader op zoon doorgegeven. Voortdurende verfijning van recept en ambacht heeft geleid tot uiterst smaakvolle kazen van constante kwaliteit.

100% trots op ons Nederlands erfgoed

Als kaasland heeft Nederland een naam hoog te houden. Al in de prehistorie werd er in de Lage Landen kaas gemaakt en sinds die tijd hebben we de kunst van het kaasmaken tot in de puntjes verfijnd.

Inmiddels zijn we één van de grootste kaasexporteurs ter wereld en worden we geroemd om de kwaliteit die we al eeuwen leveren. Natuurlijk zijn we trots op de naam die we hebben opgebouwd. Vandaar dat we die naam ook willen beschermen. Een échte Nederlandse Goudse kaas kun je dus voortaan aan het Gouda Holland-kwaliteitszegel herkennen!

Copyright © Zuivelstichting. Alle rechten voorbehouden
De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Uitvoerend Agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voeding (Chafea) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.